Хората от 40 до 49 г. са най-засегнати от COVID-19 у нас

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Коронавирусът продължава да заразява още българи. Те вече са 174-ма. Най- засегнатата група у нас е на хората между 40 и 49 години, съобщиха от Националния оперативен щаб.

В Световен мащаб инфектираните вече са над 300 хиляди. В Италия само за едно денонощие загинаха почти 800 души.

Увеличава се броят на заразените от  COVID-19. 32 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа. С това общият им брой е 174 случая на заразени от болестта у нас.  Повечето нови заразени са от София.

Заради струпване на хора на Витоша вчера, от Националния оперативен щаб ще предложат на столичния кмет Йорданка Фандъкова да забрани подстъпите към природния парк.

„Вчера имахме много лоши наблюдения, на Витоша все едно имаше обявен събор, това е грубо нарушение и ние ще препоръчаме на градоначалника да затвори постъпите към Витоша, щом няма разбиране, няма други мерки“, обяви на брифинг във ВМА началникът на Оперативния щаб.

Парковете са затворени. Пускат се вицове, че 12 етажен блок разхожда едно куче, каза още той.

„Какво означава да разхождаш кучето цял ден?! Имали вила еди къди си, може ли да отида до вила? Не, не може да се отиде до вила!“, категоричен беше генералът.

Снимка:
btvnovinite.bg

От всички заразени към момента – 14 са случаите във възрастовата група 60-69 години. Между 70-79 години са засегнати 7 пациенти. В групата на 80-89 години има 3 случая. Всички останали случаи са от 0 до 50 години, като  брой най-много са заболелите в групата от 40 до 49-годишните – 29%.

От щаба наблюдават увеличение на заразените. „Графиките и математическите модели показват, че се намираме в основата на нарастване на случаите, това  е ново и е от вчера. От нас зависи как ще спазваме тези мерки и дали ще се стигне до рязък скок“, обясни началникът на Оперативния щаб ген. Мутафчийски.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook