Учени: Коронавирусът ще убие над 40 млн. души, ако не бъде спрян

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

ко заразата от коронавируса не бъде спряна, той ще зарази 7 милиарда души за година, а 40 милиона от тях ще умрат. До такъв извод са достигнали учени от Императорския колеж в Лондон.

В проучването им се казва, че за да се намали броят на жертвите до 20 милиона, възрастните хора трябва да намалят социалните си контакти с 60%, а всички останали – с 40%, съобщават още световните агенции.

“Но ние прогнозираме, че дори при такова развитие здравните системи във всички страни бързо ще бъдат претоварени”, предупреждават учените.

“Този ефект вероятно ще бъде най-сериозен в условията на ниски доходи, при които потенциалът на медицинското обслужване е най-нисък”, поясняват изследователите.

Авторите на проучването посочват, че ако разпространението на болестта бъде забавено на ранния етап от разпространението на болестта (0.2 смъртни случая на 100 хиляди население), тогава ще бъдат спасени 38.7 милиона души. Ако това стане малко по-късно (1.6 починали на 100 хиляди население), 30.7 милиона ще запазят живота си.

Припомняме че шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебреисус призова лидерите на страните от G20 да предприемат строги мерки срещу разпространението на коронавируса.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook