Установиха последствията на коронавируса върху оздравели пациенти, оставя трайни следи

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Задух при бърз ход или качване по стълбите, отслабване на функцията на белите дробове с 20-30% – такива са последствията при оздравелите пациенти, заразени с новия тип коронавирус.

Изводите за това са изведени на основа на 12 излекувани и са направени в управлението на болничните учреждения на Хонконг. Предстои тепърва да се изясни какъв ще бъде дългосрочният ефект на заболяването след оздравяването върху белите дробове. Специалистите искат да изяснят дали, например, може COVID-19 да доведе до развитието на фиброза на белите дробове – състояние, при което в дихателните органи се образува съединителна тъкан, която пречи на нормалната им работа. Преболедувалите от коронавирус в момента провеждат курс по физиотерапия.

За тях е разработен комплекс от лечебни упражнения. Всички са посъветвани да се занимават с плуване, за да помогнат на белите си дробове да се възстановят. Заболяването от коронавирус вече е обявено за пандемия. В световен мащаб са заразени над 140 хиляди души в над 130 страни, вече са починали повече от 5 хиляди души.

Превод БЛИЦ

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook