След 25 години без ничие гражданство: Реми Тоин стана българин

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Реми Тоин е един от любимците на публиката и финалист в предаването „България търси талант“ получи българско гражданство, след като дълги години беше гражданин на нито една държава.

Преди 25 години в столичната болница „Шейново“ една нигерийка дава живот на момченце и напуска страната. Така започва историята на Реми. Израства в институция, а преди да навърши пълнолетие намира приемна майка – Мария Благоева, разкава Бтв.

Но не може да стане българин – според закона трябва да се откаже от нигерийското си гражданство. Той няма такова, защото не може да го докаже – няма никаква връзка с родителите си.

Реми завършва елитно училище, което му предлага стипендия, за да продължи образованието си в САЩ. Без документи обаче той дори не може да напусне България. И така доскоро.

Реми вече има лична карта и международен паспорт на български гражданин.

След навършване на пълнолетие Реми беше застрашен да бъде затворен в лагер за бежанци или депортиран в Нигерия. Там обаче, също можеше да бъде затворен, защото не можеше да докаже произхода си.

Вече съм истински българин, каза в интервю Реми. Той разказа, че през годините много хора, включително и от властта, са се ангажирали да му помогнат, но накрая пак е оставал без документи.

„Подсказано ми беше, че трябва да си платя. Радвам се, че минах по каналния ред и нещата се случиха, както трябва дори не успях да повярвам, когато си взех документите“, коза още младият мъж.

Реми е категоричен, че иска да остане да живее в България, но ще пътува, за да се усъвършенства в танците.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook