Професор обясни за колко време COVID-19 ще изчезне от България, ако се въведе пълна изолация=

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Това, което направихме досега бе да ограничим движението на хората, за да ограничим скоростта на зараза. Но това не може да продължава вечно, защото трябва да мислим и за икономиката.

Мерките са адекватни и необходимите. За да бъдат достатъчни, то те трябва да се изпълняват. Това заяви в ефира на БНТ пулмологът д-р Александър Симидчиев по повод пандемията от коронавирус. “В момента дали има лечение и каква е смъртността не е важно. В момента две неща са важни – миенето на ръце и изолацията, за да намалим скоростта на разпространение и да можем да се справим и здравната ни система да издържи”, смята той. “Маските трябва да се носят от болните хора, за да не пръскат заразата. Носителите, които са без симптоми, са много малко. Но хората в магазините, лекарите са рисков контингент”, заяви пулмологът. Хората, които са болни и тези които се грижат за тях трябва да носят маски”, подчерта още той. По думите му вирусът е силно заразен и се разпространява много бързо.

“Групите, които са високорискови, трябва да се отделят. Няма разлика кой покосява заболяването, трябва да сме отговорни и да си мием ръцете. Да сме изолирани, за да не заразяваме останалите”, подчерта още специалистът. Той заяви, че количеството на заразени деца под 10 години е много малък и боледуват много лесно. Но те са друга група, която пренася вируса и са риск за техните баба и дядо. Според него се намираме в началото на една епидемия. “Трябва да отложим заболеваемостта във времето като снижим скоростта и така ще е по-дълъг периодът на циркулиране на заболяването в обществото, но ще издържи здравната ни система”, смята той. “Ако има пълно изолиране за 4 седмици след един месец България ще може да се върне в по-нормалния си ход. Този вирус влиза през белия дроб и излиза през него”, допълни пулмологът.

“Вирусът е чисто нов и е прехвърлен от животните и не можем да кажем дали температурите му влияят”, заяви още той.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook