Обичан лекар от Пловдив се лекува във вкъщи от COVID-19, умря в адски мъки

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Пловдив загуби един от най-уважаваните в града лекари. Д-р Кирил Еленски не е успял да се пребори с коронавируса. Един от пациентите му – издателят Манол Пейков, разказа, че ден преди да почине е помолил за апарат за обдишване, за да се лекува вкъщи, предаде bTV.

Ние имахме, защото преди години го купихме за баща ми, каза Пейков. За него доктор Еленски е бил като част от семейството. Той го определи като човек с огромен и житейски, и професионален опит, отдаден на професията и на хората. Той се отнасяше с разбиране към нас и беше като психолог, споделя още дългогодишният пациент на уважавания лекар.

Доктор Еленски беше част от ръководството на БЛС. Той е роден през 1958 година в Пловдив. През 1985 година завършва Медицинския университет със специалности „Вътрешни болести“ и „Обща медицина“. Има и магистърска степен по макроикономика от Пловдивския университет. Започва кариерата си в Карлово, където работи 13 години като участъков лекар, завеждащ вътрешно отделение и зам.-директор на общинската болница.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook