Мира Баджева: Тествайте се вкъщи за Ковид срещу 22 лева, вместо да трошите пари по частни лаборатории и болници

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

 

Вижте какво написа Мира на стената си във фейсбук:

 

 

 

Ето ви нещо полезно и проверено лично: оказва се, че хората масово не знаят за възможността да си купиш бърз тест за Ковид от аптеката и да си го направиш сам вкъщи.

 

 

Струва между 22 и 25 лв. – продава се в аптеките Subra и Медея. В сета има всичко необходимо за манипулацията: стерилна игличка, тампон с алкохол, реактив…

 

 

Става с кръв от безименния пръст на дясната ръка – стискаш, докато се образува тлъста капка, която трябва да попадне в ямката на тестовата капсула. После се капва от реактива върху нея и се чака резултатът, който излиза до минути. Нищо сложно.

 

 

Изследването показва наличието на антитела от прясна (IgG) и стара (IgM) инфекция. Важно е да се знае, че, ако се направи твърде рано, не е меродавен. Най-сигурен е като резултат някъде след седмия ден от старта на неразположението ви (надеждността на тестовете за антитела е далеч по-висока от PCR-ите и стига до над 90%). Хубаво е да се повтори (или периодично да се повтаря, ако общувате с много хора и смятате, че се/ги подлагате на риск). Добър вариант е и, ако искате да проверите дали болестта е минала през вас и не сте разбрали, че е тя.

 

 

 

 

За мен лично бързият тест има смисъл, ако сте с хрема, раздразнено гърло, главоболие или отпадналост, и се чудите дали е простуда, или някакъв парагрипен вирус, или преминавате през Ковид. Ако симптомите ви са леки, ако сте общували с диагностициран с Ковид или с контактен, това ще ви даде по-голяма яснота какво да правите и ще ви спести (освен пари) време и нерви да висите на опашки за PCR по лаборатории и болници, където има риск да се омешате с реално заразни и болни хора.

 

 

 

 

Подчертавам, че не рекламирам нищо – посочвам алтернатива в момент, когато застудяването и респираторните инфекции ще се увеличават неминуемо. Ще се увеличава и тревожността, а това е рационален начин как тя може да бъде овладявана. Бъдете здрави.

 

 

фейсбук, Лупа БГ

 

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook