Кошмарът в Италия: 27 починаха за ден от коронавируса, става много страшно за Европа

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Броят на починалите от новия коронавирус в Италия достигна 79, предаде Ройтерс, като се позова на службата за гражданска защита.

Нейният директор Анджело Борели съобщи, че през последните 24 часа в страната са били регистрирани 27 смъртни случая, предава БТА.

Общият брой на заразените в Италия – най-тежко засегнатата от вируса държава в Европа – също е нараснал чувствително – до 2502 от 2036 вчера.

“160 от заразените са напълно излекувани”, отбеляза Борели.

Разпространението на вируса в Италия стана известно преди 12 дни и до голяма степен е ограничено до няколко огнища в северната част на страната. Само в една от 20-те италиански области обаче няма нито един потвърден случай, отбелязва Ройтерс.

Около 3,4 процента от заразените с новия коронавирус в световен мащаб са починали, много повече от жертвите на сезонния грип, които са под 1 процент. Това заяви днес на пресконференция генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейсус, цитиран от Ройтерс.

“Ковид-19 се разпространява по-неефикасно от грипа. Изглежда, че не се пренася от хора, които не са болни. Предизвиква по-тежка болест от грипа и все още няма ваксина или терапия срещу него. Но той може да бъде спрян”, каза Гебрейсус.

Той призова хората по света да спрат да се презапасяват с маски и ръкавици, предаде Асошиейтед прес.

Гебрейсус изрази безпокойство, че новият коронавирус е довел до дефицит на предпазни средства, които са жизненоважни за медиците, борещи се срещу епидемията от Ковид-19.

“Не можем да спрем Ковид-19, без да защитим нашите здравни работници”, добави той.

У нас Националният оперативен щаб е взел решение за разширяване на кръга на хората, които ще бъдат тествани за коронавирус, съобщи пред журналисти началникът на ВМА генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Той информира, че 19 проби са направени във ВМА – всички са отрицателни, и четири проби – в Националната лаборатория, които също са отрицателни.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook