Италия приближава 11 хил. жертви, поне 60 са починалите лекари

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Италия отчете пореден ден на черна статистика от жертви на коронавируса. Починалите от заразата вече се доближават до 11 хил. души. Само за ден бяха регистрирани нови 756 жертви. Макар и огромен, броят им все пак спада. Допреди няколко дни Италия отчиташе по над 900 жертви дневно. Поне 60 лекари са починали до момента.

Медицинският персонал в Италия работи под изключително напрежение. Лекари, сестри и санитари дават дълги дежурства и често сами се разболяват. Най-засегнати остават северните райони на страната. За епицентър на заразата все още се счита областта Ломбардия, чийто главен град е Милано. 17 от починалите лекари са работили там.

Италианският лекарски съюз излезе с позиция, в която разкритикува общата неподготвеност на системата да се справи с подобно предизвикателство.

“Разумно е да се предположи, че голяма част от събитията можеха да бъдат избегнати, ако здравните работници бяха коректно информирани и адекватно оборудвани с предпазни средства”, се казва в нея.

Нов черен рекорд в Испания: 838 души загинаха от коронавируса за 24 часа, властите въвеждат още по-строги мерки

До момента в Италия са регистрирани близо 100 хил. заразени. Близо 4 хил. от тях са в интнезивни отделения, което значи, че имат усложнения. Броят на излекуваните е над 13 хил.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook