Италианците се смаяха: Реакцията на Русия беше мълниеносна, сваляме знамената на ЕС

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Италианците бяха силно изненадани и удивени, когато видяха как огромните руски самолети се оказаха за отрицателно време на техните летища, за да помагат в битката с коронавируса.

„Не само цивилните граждани, но и военните в Италия бяха смаяни от това колко бързо Русия успя да прехвърли голямо количество сили и средства за един ден. Страната не очакваше помощ от Русия толкова бързо“.

Това заяви Александър Коц, военен кореспондент на „Комсомолская правда“.

За оказване на помощ в борбата с разпространението на коронавирусната инфекция, тринадесети самолет Ил-76 на руските въздушно-космически сили днес отлетя за Италия. Това се посочва в съобщение на Министерството на отбраната на Русия, получено от уважавания информационен портал „Русия днес“.

„От мястото на събитието идват съобщения, че италианците са смаяни от светкавичната реакция на руснаците, които прехвърлиха огромно количество сили и средства в помощ на бедстващите хора от Ботуша. Точно затова, не беше загубено никакво време за организационни въпроси и настаняване на пристигналите медици. „Не са ни очаквали толкова бързо. Италианците посрещнаха нашите екипажи с торбички сухоежбина и портокали ”, пише журналистът Александър Коц в своя Телеграм канал.

Той добави, че в комплекса от сгради на Сухопътните войски на италианските въоръжени сили вече са проведени срещи относно възможностите за използване на руските военни специалисти, машини и оборудване. На тях бяха обсъдени възможните райони, в които ще работят руските военни медици и специалисти.

Както бе отбелязано от пресслужбата на Кремъл, руската страна помага на Италия без всякакви условия. По-рано Владимир Путин в телефонен разговор с италианския премиер Джузепе Конте потвърди, че Русия е готова да окаже помощ на бедстващия италиански народ.

Енцо Вичерели, началник на Генералния щаб на италианските въоръжени сили, изрази „благодарностите на целия италиански народ“ за руската помощ, съобщава всекидневникът „Взгляд.ру“.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook