В Италия: Родителите умират в един ден, на сина е забранено да се сбогува

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

82-годишната Севера Белоти и Луиджи Карара на 86 години от град Бергамо починаха от коронавирус в един и същи ден, в рамките на два часа. Двамата съпрузи са женени от 62 г. и са родом от Албино, до Бергамо, където е едно от основните огнища на епидемията в Италия.

„Те умряха сами с този вирус и аз не можах дори да се сбогувам с тях”, разказа синът им Лука пред в.”Кориере дела сера”.

„Вярно е, че бяха възрастни, но им нямаше нищо. Баща ми на неговата възраст не знаеше какво е доктор. Истината е, че това не е един банален грип – влезеш ли в болница, излизаш жив или мъртъв”, казва Лука.

Според него еволюцията на заболяването на родителите му била подобна на тази като при стотиците други починали италианци.

„Изкараха осем дни с по 39 градуса температура. През уикенда и двамата се влошиха и първо татко, а после и мама, бяха приети в болницата на Бергамо. В болницата е ужас – вече не знаят къде да слагат пациентите. Но от друга страна, какво могат да направят?”, споделя синът на починалите.

Най-голямата болка за Лука е, че той не могъл да се сбогува с тях.

„Най-близките ти остават сами, а ти не можеш дори да се сбогуваш, да ги прегърнеш, да ги утешиш. Баща ми нямаше никакво заболяване. Повече не можах да ги видя. Труповете им бяха откарани на гробището и знам, че ще ги кремират след дни, защото има твърде много трупове”, казва Лука.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook