Валери Симеонов е в Уганда, създава бизнес връзки и покорява наред

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Икономическите взаимоотношения и възможностите пред българския бизнес в Уганда – един от перспективните райони за развитие в Централна Африка, обсъди на поредица от срещи с висшите държавници на Уганда зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов. Той е в африканската държава по покана на организаторите на най-големия икономически форум, който се провежда в региона – „Уганда-Европейски съюз”, съобщиха от пресцентъра на НФСБ.

Посещението на Симеонов в Уганда е на фона на безпрецедентни мерки за ограничаване на коронавиуса и призиви от страна на държавата да се избягват пътувания. А тези, които са имали неотложни пътувания да бъдат поставени под двуседмична карантина.

От партийната централа на НФСБ съобщават още, че зам-председателят на българския парламент се е срещнал и разговарял за перспективите в двустранните икономически отношения с президента на Република Уганда Йовери Мусевени.

„Срещата беше определена като изключително ползотворна и изпълнена с конкретика с оглед на възможностите пред бизнеса в България и нуждите на пазара в региона.“, добавят от пресцентъра на НФСБ.

Валери Симеонов провел и среща ръководството на земеделското министерство на Уганда. Договорен е бил износ на пшеница за посев и на ветеринарни лекарства. Също така са обсъдени и възможностите за обучение на студенти от Уганда в български аграрни и технически университети.

Разговорите по време на икономическия форум и последвалите срещи на Валери Симеонов с висшите държавници на Уганда бяха широко отразени от местната преса, хвалят се от НФСБ. И разпространиха изрезка от местен вестник.

В съобщението се посочва още, че почетният консул на Република Уганда у нас Ивайло Йотов ще предостави безвъзмездно на африканската държава самолет за борба със скакалците, които по думите на агроексперти са сред най-сериозните вредители на земеделската продукция в Уганда, стана ясно още по време на разговорите в столицата Кампала.

По време на двустранните разговори е било договорено и посещение на министъра на земеделието на Уганда и неговия екип у нас, с оглед на сключването на конкретно споразумение за сътрудничество между двете държави.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook