България е в извънредно положение до 13 април, официално е

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Парламентът гласува „за“ предложеното от кабинета извънредно положение в цялата страна заради коронавируса. То ще е в сила 13 март до 13 април.

Пленарното заседание започна с час и половина закъснение след заседание на председателски съвет, на който представителите на парламентарните групи бяха запознати със ситуацията в страната и предложените мерки.

При обсъждането в пленарната зала присъстваха премиерът Бойко Борисов и всички министри.

На заседанието бяха поканени и представители на оперативния щаб за ограничаване на коронавируса – проф. Венцислав Мутафчийски, проф. Тодор Кантарджиев и доц. Ангел Кунчев.

Проф. Мутафчийски, който е председател на щаба, отчете пред депутатите каква е в момента ситуацията с разпространението на коронавируса у нас и по света.

23 случая на коронавирус са установени към днешна дата у нас. Само за вчера са 16, имаме и един смъртен случай, припомни началникът на ВМА.

„Бяха дадени редица разпореждания, както и беше уреден въпросът с ползването на болничните. Въпреки това отчитаме, че има грубо нарушаване на карантината“, каза проф. Мутафчийски.

Искаме за един месец това извънредно положение, то ни е нужно главно за недисциплинирани хора, обяви в изказването си премиерът Борисов.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook