Бедствено положение в Пещера, река излезе от коритото си и наводни всичко

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Кметът на Община Пещера Йордан Младенов обяви частично бедствено положение в Пещера заради излизането от коритото на река Пиздица.

“Към момента обстановката в общината започва да се нормализира. Цял ден работиха няколко машини на територията на реката.

Разширихме коритото, успяхме да го отпушим и вече водата се оттича. Следим постоянно нивото на реката. Свиках кризисен щаб и проведохме заседание във връзка с обстановката. В долния край на реката в момента нивата са по-големи. Това е откъм ромския квартал “Луковица“.

Машините до късно работиха, за да могат да направят дига и да подпомогнат разчистването на реката, за да може да се отпуши надолу“, посочи той пред “Фокус”.

“Обявил съм частичното бедствено положение до 16 март, но при първа възможност, когато видим, че вече няма опасност и почистим коритото на реката дотам, докъдето можем да влизаме, бедственото положение ще бъде отменено“, добави Младенов.

“Към момента не сме направили оценка на щетите. Залята е една от местните фирми в града и селскостопански земи, ливади, пасища и ниви”, отбеляза още кметът.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook