Баба и дядо се върнаха от Истанбул в Ардино и пипнаха COVID-19 на погребение

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Паника настъпила в ардинската болница при появата на 71-годишния мъж и 68-годишната му жена със симптоми на коронавирус, съобщава 24rodopi.com. Положителната проба на двамата пациенти за коронавирус беше потвърдена в събота сутринта. Състоянието им към момента е стабилно. Никой от медицинския персонал обаче не искал да се доближи до тях, да им вземе проби, да ги настани в специално обособеното отделение в малката общинска болница.

Медиците били на мнение, че спешно двамата трябва да бъдат закарани в кърджалийската болница. Болните възрастни хора се разплакали и започнали да се молят: Не ни връщайте, не ни оставяйте да умрем! От Кърджали пък отказали прием, защото двамата пациенти нямали проблеми с дишането. Накрая педиатър обслужил заразеното с коронавирус семейство, съобщиха близки на възрастните жители на ардинското село Горно Прахово. Педиатърът д-р Гюнер Осман, който ръководи болницата, потвърди за случилото се с пациентите. Заяви, че той ги обслужил и дори им взел секретите за тестовете. В Ардино нямат наличен персонал за лечение на заразени с COVID-19. В момента само д-р Осман влиза в стаята на болните мъж и жена. Двамата пациенти са с двойна пневмония. Мъжът е диабетик, а на жената наскоро е правена коронарография. Съпрузите, които са двойни граждани, са дошли от Истанбул в родното Горно Прахово на 12 март. Всяко лято си идвали на село, но този път пристигнали по-рано заради погребение на техен близък. За траурната церемония от Англия пристигнал и роднина на 71-годишния мъж и 68-годишната жена. Не е изключено той да е носителят на COVID-19, който предал коронавируса на двамата възрастни.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook